BiodiversVan Zijl BVDe Bloemenkampen HoveniersserviceGN Rubbertracks BVDe Schans BVHeicomExclutonLeeg
LeegMBI GeosteenStierman De LeeuwKraakman Perfors BV

Nieuws

 • In 2018 11 procent minder bestrijdingsmiddelen verkocht

  De verkoop van de hoeveelheid chemische bestrijdingsmiddelen was in 2018 11,2% lager dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het CBS. In 2018 bedroeg de afzet 9,4 miljoen kg werkzame stof. In de vier jaren er voor schommelde die hoeveelheid rond de 11 miljoen kg.

 • Goede ervaringen praktijkcursus varkensverzorging

  In 2019 verzorgde Zone.college een korte praktische cursus varkensverzorging van tien weken. Deelnemers aan die cursus krijgen er achtergrondkennis die belangrijk is voor het werk in de praktijk.

 • Mobiele bestrijdingsunit voor bestrijding Japanse duizendknoop

  De Japanse duizendknoop is lastig te bestrijden. Vaak moet je een behandeling herhalen voor je resultaat hebt. Maar met een nieuw ontwikkelde mobiele bestrijdingsunit kun je deze invasieve exoot in één keer aanpakken.

 • Tips voor het geven van een webinar

  In onze anderhalvemetersamenleving lijkt de webinar de ideale oplossing te zijn om toch les te kunnen geven, cursussen te houden, presentaties te verzorgen en mensen te bereiken over de hele wereld. Van alle informatie die er op het net te vinden is, zijn er een aantal tips & tricks geselecteerd om te delen.

 • Polyculturen in Amsterdam

  In de Fruittuin van West in Amsterdam telen Wil en Lisan Sturkenboom fruit in polyculturen. Kersen worden bijvoorbeeld gecombineerd met frambozen en wilgen. En kippen scharrelen onder de bomen. Op deze manier bouw je een sterk systeem met grote biodiversiteit dat in staat is ziekten en plagen te onderdrukken, denkt Sturkenboom.

 • Wat is kringlooplandbouw?

  De overheid wil dat we toewerken naar kringlooplandbouw. Maar wat is kringlooplandbouw precies? In een video geeft Martin Scholten informatie over kringlooplandbouw die interessant is voor zowel de boer als de burger.

 • Nationale agenda moet bredere toepassing van precisielandbouw bevorderen

  Precisielandbouw kan de landbouwsector ondersteunen in de transitie naar duurzame productiesystemen. De verwachtingen zijn hoog, maar in de praktijk blijkt dat toepassingen achter blijven. In de Nationale Agenda Precisielandbouw zijn knelpunten geïnventariseerd.

 • Lespakket The Biggest Little Farm voor groen (v)mbo

  The Biggest Little Farm is een vermakelijke, spannende les in zorgvuldig omgaan met de natuur. En daarom is er daarbij met hulp van de prijsvraag uit het project Greener Future for Young Farmers een aantrekkelijk lespakket bijgemaakt voor het vmbo.

 • Video's en presentaties webinar natuurinclusieve landbouw beschikbaar

  Op dinsdag 19 mei organiseerde het EU-project ‘Greener Future for Young Farmers’ een webinar met korte lessen over natuurinclusieve landbouw. De video's en presentaties zijn beschikbaar op Groen Kennisnet.

 • Doordachte aanpak van eikenprocessierups

  De beheersing van overlast van de eikenprocessierups vraagt een systematische, doordachte aanpak. Het begint met risico-inventarisatie en preventie. Bij bestrijding is communicatie een belangrijk aandachtspunt.

meer nieuws